CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, January 13, 2010

bodoh tak leh di ajar? apekah maksudnye?

sy betol2 tak paham dgn manusia yg mengalami kecalaruan jiwa yg sgt kritikal. kalu dia ok, dia kan layan org lain dgn ok nye. tp, bila angin celaru dia tu datang, dia kan layan org mcm sampah. WTB??

ye, sy paham, smua org ada masalah. tapi, tak perlulah nak layan org ikot kpala angin sendiri aje. org lain pon ada angin tersendiri jgk. kan?

sebenanye post kali ni nak cerita pasal seorang wanita yg agak berusia yg eksyen!
menyampah betol sy tgk dia hari demi hari. cerita tertouching2 nih bermula mcm ni:

ada 1 hari ni, sy tnye dia dgn penoh kesopanan. i said: u ke yg letak atas meja tu? u dah call courier? (sbb, kalu dia lom call, sy nak call. sy tamau la nnti kalu courier tak datang, dia akan salahkan sy balik). boleh plak wanita tu kata :kalau sy buat, sy misti call punye. lain kali jgn tnye ha? pastu pegi kat dapor ckp2 cina. (ngumpat sy la tu)

aduh, pening btol kepala nk layan dia nih tau. kesimpulanye, sy akn bercakap dgn dia bila perlu je.
ha, tu la maksudnye, bodoh takleh di aja. tau nak MENYINGA JE. tak de semangat nak berkawan betol. kalu org aja, bkn nak ikot. maklumla, dia lebih berumur drpd sy nih ha...

7 comments:

1:25am said...

daym kan?
die mmg suke mengate org wey
sume org sume bende die akan complaint
miss tai yg sgt baik hati pon xmampu nk terus baik hati dgn die

hurmmmm
aku pon mcm konpius nk berdepan camne dgn die setiap hr ni
nk tunjuk perubahan ke tak
(perubahan kite dh xmo tolak ansur dgn die lg)

nuRRis said...

its really hard wei.
walupon dia dah sakitkan ati aku, tp aku rasa tak sampai ati jgk la.
aku sedar, aku kena berubah dr sifat 'tak sampai ati' tu utk mengelakkan dari ditindas oleh manusia mcm dia tu. aku nak berpindah dr sikap 'tak sampai hati'.. tp maybe it takes time..

tapi, once dia dah broken my heart gile2 sampai aku nak naik antu, dia akan mendapat jgk la kot 1 hari nnti.
ahahahahah!!!
ganaz kan??

1:25am said...

tau xpe
tp so far belum teruk sampai boleh naik gila
kalo die buat
well
all out la
she asked for it



ceeeeeewahhhhhhhhh

nuRRis said...

yeah, she asked for it, n she will deserve it!!

kalu dah meminta sgt, aku dah bg nnti, jgn bilang tidak plak.

anim razak said...

hi fren.. :)
hehe! bese aa tu..amoi tu stress kot..huhu! wehh, slalu camni kann..bhs dorang slalu jd bhs rahsia..x aci btol..

waaahhh..nnti dah jd glemer jgn lupe aku taw..kui3!

nuRRis said...

anim: tu la pasal. mcm tahi. tpi ada 1 lg amoi nih, mmg kamcing dgn kami org mlayu. jd, dia la yg bgtau ape minah sorg tu ckp psl kami org yg tatau bhs cina nih.

kadang2, aku dpt gak tangkap certain2 words diorg. tp still ragu2 la. sbb tamau buruk sangka.

takda maknanye glamour. aku tak g pon menatang tu.

Love Says it All~ said...
This comment has been removed by a blog administrator.