CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, December 4, 2009

beberapa hari tekanan perot akibat ketawa bersama laily dgn CERPEN nya..

warning: ini adalah hasil karya LAILY MASTURA..
saya hanya copy paste je sbb cerite ini sgt detail..
inilah kejadian sebenanya yg terjadi tghari smlm yg telah membuatkan kami ketawa keras perot sehingga org menganggap kami telah disampok ataupon ****

venue: hailam kopitiam
time: lunch break
staring: lely and awin

2 watak ni bercerita mgenai loghat negeri sembilan yang digunakan dalam iklan dan cerita di tv. setelah beberape contoh diceritakan..sampai la di contoh ini

lely: ade satu cerite tu ayah aku suke betul. ape tah pastu jambatan bosi

awin: batu kikir

lely: haaa..aah2..batu kikir jambatan bosi..cite tu kelaka dow..pasal laki tu dah besar tapi mcm bodoh2

lely: (excited) dengar la dengar la!!~ ade satu scene tu ayah aku suke btol..die asyik ulang pastu gelak je~ mcm ni...~
*berhenti sebentar ambil nafas*

awin pon mendekatkan muka utk memberi eye contact yg tidak berbelah bagi

lely: ade satu scene tu laki tu g kedai beli majalah..pastu org kedai tu tanye la "nak lotak dalam plastik ko?" pastu laki tu jawap "tak yah!~ nak baco!~"

si lely diam dan tersenyum. si awin pon masih berdiam memberi eye contact yang berkekalan.
*suasana sepi*

muke si awin berkerut dan mulutnya terukir sebutan "apo ni" tp dlm nada yg perlahan.
si lely buntu. lalu bertindak pantas mencakar2 lengan awin sambil berkata,

lely: dah habis cerita dah!~ dah habis cerita dah!~

lely+awin: hahahahahahahaha

PERBINCANGAN SELEPAS KEJADIAN

awin: aku tunggu je..ingatkan ko benti kejap pastu sambung..haha

lely: weyyyy...muke ko tak terbendung langsung..mmg muke "ape bende ni wey"..haha

awin: yela..pendek sangat cerite ko..ms mule ko nk cerite mcm panjang je..haha

lely: tu la..lepas cerite tu aku sendiri pon rs mcm.."eh..pendeknye cerite aku..nk warming up pon xsempat ni" haha..tp muke ko mmg xleh blah r..control la sket..belakon la sket.. ko wat aku tersinggung r..haha

awin: hahaha..tu la..ms tu aku cakap.."laa..tu je ke"..pendek bona!

lely: tu la..ms aku dah habis crite, ko pandang je aku. speechless aku. tu yang aku cakar2 ko tu. tatau nk watpe lagi.hahaha

* masih terus menerangkan situasi dr pihak masing2 (dh xingat..byk sgt..huhu) *

2 comments:

nuRRis said...

tergamam aku dgr CERPEN ko yg penoh semangat n emosi tu..
ingtkan panjang lg cerita.. rupe2 nye, sgt pendek! sehinggakan aku terpinga2 n pikir "tu je ke yg ko nk crite? mana yg lawaknye?"

1:25am said...

hahahahaha
kan aku dh ckp
part yg ayah aku suke
aku cite je

.............

br aku sedar
aku bercakap kelaka yg sejuk rupenya
*berjln perlahan..keciwa*